12 Απριλίου 2016

Ο θλιβερός κ. Δρίτσας: yes man οι πολιτικοί μας αντίπαλοι!

Θλιβερή και σήμερα η εμφάνιση του υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μιλώντας για την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης του ΟΛΠ στην κινέζικη COSCO,
απέδωσε τις επιθέσεις, περί ασυνέπειας λόγων και πράξεων, που δέχεται προσωπικά σε μία ανεύθυνη αντιπολίτευση, που την χαρακτήρισε επίσης «ταξικά μεροληπτική», «επικίνδυνη» και «εγκληματική»(!). «Οι αντίπαλοί μας έχουν μαθει να είναι yes man και να μην διαπραγματεύονται»(!) είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την δημιουργία μιας "δημόσιας αρχής λιμένος Πειραιά". Απαντώντας δε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Δυο αποσπάσματα, απο σχετικά ρεπορτάζ στην Καθημερινή και Το Βήμα, στη συνέχεια:

Θ. Δρίτσας: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν μάθει να είναι yes man
απο το www.kathimerini.gr

Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την δημιουργία δημόσιας αρχής λιμένος Πειραιά και της εξασφάλισης «κοινωνικού μερίσματος» που θα συνοδεύουν την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί όπως πολλοί έσπευσαν να εκτιμήσουν μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την COSCO την Παρασκευή.

Απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται προσωπικά περί συνέπειας λόγων και πράξεων σε μία ανεύθυνη αντιπολίτευση, όπως είπε χαρακτηριστικά, που την χαρακτήρισε επίσης «ταξικά μεροληπτική», «επικίνδυνη» και «εγκληματική».

«Δεν κάνω προσωπική επιλογή πολιτικής αλλά διαχειρίζομαι τόσο εγώ όσο και η κυβέρνηση την δομική διαφορά που προέκυψε μετά την συμφωνία του περσινού καλοκαιριού σε σχέση με τις προγραμματικές μας θέσεις πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Οι αντίπαλοί μας έχουν μαθει να είναι yes man και να μην διαπραγματεύονται», εκτίμησε ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε πως τα όσα είπε περί εκκρεμοτήτων σχετικά με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης ενόχλησαν εξαιτίας της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να φθείρει την κυβέρνηση.

Σημαντικό χρόνο αφιέρωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ελληνικά ΜΜΕ και για να στηρίξει τον χαρακτηρισμό της συμφωνίας τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον ίδιο ως «τροποποιημένη συμφωνία».

Θ. Δρίτσας στο «Βήμα»: Δεν παραιτούμαι για τις εξελίξεις στον ΟΛΠ
από το www.tovima.gr

Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν για ανακολουθία λόγων και έργων στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ...


Σχετικά με το τι είχε πράξει στο παρελθόν, πρόσθεσε ότι «οι διαδηλώσεις που έχω συμμετάσχει κυρίως διεκδικούσαν ένα πράγμα: να ανοίξει ο δρόμος για έναν στρατηγικό σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης του λιμανιού του Πειραιά με δημόσιο έλεγχο και στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του κοινωνικού οφέλους. Δεν συμφωνούσαμε ποτέ με τον υπάρχοντα ΟΛΠ. Δεν το θεωρούσαμε μοντέλο δημόσιας λειτουργίας. Ούτε ποτέ ζητήσαμε κρατικοποίηση του ΟΛΠ. Ζητήσαμε δημόσιο λιμάνι και δημόσιο λιμάνι είναι μια σύνθεση πάρα πολλών παραμέτρων, λειτουργίας, δημοσίου ελέγχου που δεν εξαντλείται στην ιδιοκτησία των μετοχών και μόνο».

Για τον «θόρυβο» που προκλήθηκε μετά τη συνέντευξή του την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «επιδίδεται τελευταία σε μια ανεύθυνη πρακτική απαξίωσης των πάντων, εγκληματική πολλές φορές πρακτική, ώστε να μην έχει ο ελληνικός λαός αυτοπεποίθηση παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για φθορά της κυβέρνησης». 

Σχετική ανάρτηση: Δρίτσας: Μια θλιβερή καρικατούρα






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου