Το πασίγνωστο λόγω του διάκοσμου του σε ύφος 18ου αιώνα καφέ ιδρύθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1720 στην Piazza San Marco. Εκεί περνούσαν τα απογεύματά τους διάσημοι όπως ο Γκαίτε ή ο Καζανόβας στον οποίο άρεσε γιατί ήταν το μόνο καφέ που δεχόταν γυναίκες ως πελάτες.
«Η σημερινή κρίση προφανώς ανήκει στον καθένα, αλλά για το Caffè Florian είναι σαν καθρέφτης μιας ολόκληρης πόλης, της Βενετίας, θύματος της δικής της παγκόσμιας τουριστικής επιτυχίας» εξήγησε ο Μάρκο Παολίνι.
Πηγή: naftemporiki.gr
Σχετική ανάρτηση, από μια παλιότερη επίσκεψή μας στη Βενετία, φυσικά και στο Caffè Florian:
Στη Βενετία που κινδυνεύει!
Σχετική ανάρτηση, από μια παλιότερη επίσκεψή μας στη Βενετία, φυσικά και στο Caffè Florian:
Στη Βενετία που κινδυνεύει!
(...) Εκεί, στην πλάτεία του Αγιου Μάρκου, στο Καφέ Φλοριάν, που άνοιξε το 1720 σταθήκαμε και εμείς για ένα καφέ. Εξάλλου, ήταν το αγαπημένο καφενείο των διανοούμενων του 19ου αιώνα... Εκεί στο Καφέ Φλοριάν συγκεντρώνονταν κορυφαίες προσωπικότητες της Ευρώπης, που γοητεύτηκαν από τη μαγεία του βενετσιάνικου καφέ και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους σε πίνακες ζωγραφικής και μυθιστορήματα.
Ο Ριχάρδος Βάγκνερ (Wagner) συνήθιζε να κάθεται στον επάνω όροφο του Καφέ Φλοριάν, ακούγοντας τη μουσική του να παίζεται στο ισόγειο του καφέ.
Εμείς καθήσαμε έξω, ήταν ένα όμορφο πρωινό στις αρχές του φθινοπώρου, και η ορχήστρα μας έκανε τη χάρη και έπαιξε τα Παιδιά του Πειραιά και το Ζορμπά και οι κυρίες της παρέας χόρεψαν συρτάκι. Μια ανάσα, να ξεχάσει κανείς, έστω και για λίγο, την Ελλάδα της κρίσης...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου