Ο Μασκ είχε προτείνει στα μέσα Απριλίου να αγοράσει όλον τον όμιλο έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Τελικά κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλει 44 δισεκ. δολάρια για το σύνολο των μετοχών. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.
Ο ίδιος ο Μασκ με ανάρτηση του υπαινίσσεται ότι η συμφωνία έχει ουσιαστικά επιτευχθεί και καλεί τους επικριτές του να παραμείνουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Elon Musk @elonmusk
·15 ώ
I hope that even my worst critics remain on Twitter, because that is what free speech means
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι αβέβαιο μετά την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.
Με ένα πανηγυρικό μήνυμα ο Έλον Μασκ γιόρτασε το κλείσιμο της συμφωνίας για την εξαγορά του Twitter έναντι του ποσού των 44 δισεκ. δολαρίων το απόγευμα της Δευτέρας, Αναφέροντας ότι θέλει να κάνει το Twitter καλύτερο, βελτιώνοντας το προϊόν με νέα χαρακτηριστικά και αυξάνοντας την εμπιστοσύνη προς αυτό.
Elon Musk @elonmusk
11 ώ
Yesss!!!
Την ίδια ώρα η είδηση αντιμετωπίστηκε ψυχρά τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter, ακόμη και αν ο λογαριασμός του ξεμπλοκαριστεί. «Δεν θα πάω στο Twitter, θα μείνω στο Truth. Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει το Twitter επειδή θα κάνει βελτιώσεις και είναι καλός άνθρωπος, αλλά εγώ θα μείνω στο Truth», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.
4 ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο Έλον Μασκ για το Twitter
Πρώτον, κάνοντας υποχρεωτική την ταυτοποίηση των χρηστών, θα βοηθούσε σε σημαντικό βαθμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των τρολς, της παραπληροφόρησης και της κατάχρησης. Αλλά αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε επίσης να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ή διαφωνούντες σε αυταρχικές χώρες.
Δεύτερον, τι θα συμβεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη μόνιμα την προηγούμενη χρονιά. Θα ανάγκαζε ο Μασκ το διοικητικό συμβούλιο να ακυρώσει την απαγόρευση που έχει επιβάλλει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ; Κάτι τέτοιο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών ή των προεδρικών εκλογών του 2024 θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο και στα δύο κόμματα– ακόμα κι αν ο Τραμπ δηλώνει, προς το παρόν, ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην πλατφόρμα ακόμα και αν ξεμπλοκαριστεί ο λογαριασμός του.
Τρίτον, ο Μασκ επιθυμεί να καταργήσει εντελώς την εποπτεία περιεχομένου; Εάν ναι, πώς θα εξισορροπούσε το ιδανικό της ελευθερίας του λόγου με τον καταστροφικό αντίκτυπο της παραπληροφόρησης; Ως ιδιωτική εταιρεία, το Twitter δεν υπόκειται στη νομοθεσία που προστατεύει την ελευθερία του λόγου, αλλά η δύναμή του ως πλατφόρμα πολιτικού λόγου είναι αναμφισβήτητη.
Και τέλος, δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο υποσχόμενες αγορές της Tesla. Εάν ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης του Twitter, τότε θα συνεργάζεται με ένα απολυταρχικό καθεστώς και παράλληλα θα έχει επίσης στην κατοχή μια από τις πιο σημαίνουσες πλατφόρμες επικοινωνίας, κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί προβληματισμό για τη συμβατότητα αυτών των πραγμάτων.
Πηγές: kathimerini.gr, naftemporiki.gr, twitter.com
Έλον Μασκ: Έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter
Έλον Μασκ: Επιθετική προσφορά εξαγοράς του Twitter ύψους 43 δισ. δολ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου