Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί από το βήμα της Βουλής ότι θα ζητούσε συγγνώμη από τον Σταύρο Παπασταύρου, αν αθωωνόταν. Ο υπουργός Επικρατείας περιμένει ακόμη εκείνη τη «στοιχειώδη ηθική δικαίωση», ιδίως τώρα που ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχεται «ατυχείς χειρισμούς» στις διώξεις κατά πολιτικών αντιπάλων του.
Ο κ. Παπασταύρου περιγράφει στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» το «αόρατο νήμα» που συνδέει την κυβέρνηση Σαμαρά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μιλάει για τον κίνδυνο του ακροδεξιού λαϊκισμού και αναλύει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία και το σχετικό σχέδιο για το οποίο έχει εργαστεί ο ίδιος.
Η συνέντευξή του στο: Σταύρος Παπασταύρου στην «Κ»: Ας μη βιώσει κανείς το μίσος που βίωσα εγώ
Εδώ, μόνο το σημείο το σχετικό με την συγγνώμη που ποτέ δεν ζήτησε ο Τσίπρας:
– Ο κ. Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως στην περίπτωση της Νοvartis η κυβέρνησή του έκανε «λάθος χειρισμούς». Εσείς είχατε βρεθεί στο στόχαστρο διώξεων από το ίδιο κέντρο επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πώς ακούσατε την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα;
– Η αυτοκριτική του κ. Τσίπρα ήταν ελλιπής. Στις 20 Απριλίου 2016, ως πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε δηλώσει ότι αν δικαιωνόμουν, όπως και έγινε, θα ζητούσε συγγνώμη. Συνεχίζει ο κ. Τσίπρας να μου αρνείται τη στοιχειώδη ηθική δικαίωση, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της λάσπης και του διασυρμού που υπέστην επί έξι χρόνια. Εξι χρόνια εφιαλτικά, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου. Εύχομαι κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία, τη διαπόμπευση και, πρωτίστως, το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς αντιπάλους μου.
Και κάποιες διευκρινίσεις:
Σταύρος Παπασταύρου: Η ζωή μετά τον κανιβαλισμό
Στις αρχές του 2016, η Δικαιοσύνη τού επέβαλε πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ για έναν πολυσυζητημένο τραπεζικό λογαριασμό, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ, που ωστόσο δεν ανήκε στον ίδιο αλλά στον πελάτη και φίλο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Η Αθήνα ζήτησε δικαστική συνδρομή από την Κύπρο για την υπόθεση αυτή. Σχετικό έγγραφο που απεστάλη βεβαίωνε ότι ο λογαριασμός ανήκε στον Μιωνή, ωστόσο, το πειστήριο χάθηκε ως διά μαγείας κι έτσι προχώρησε η δίωξη. Οι τότε κυβερνητικοί πανηγύριζαν, αλλά οι φίλοι του Παπασταύρου μιλούσαν για «προσωρινή νίκη του παρακράτους». Ο Παπασταύρου κατέβαλε το πρόστιμο (έπειτα από σύναψη δανείου με τον Μιωνή), αλλά όταν αθωώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος τού επέστρεψε το ποσό. Το απαλλακτικό βούλευμα 2723/2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έγινε αμετάκλητο τον Ιούλιο του 2021.
Πηγή: kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου