31 Ιουλίου 2024

Ιούλιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Ιουλίου, που ξεχωρίσαμε, με χρονολογική σειρά: 

Αριστερά, στο σκίτσο του 
Ανδρέα Πετρουλάκη στο Protagon.gr (6.7.2024), ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σαν καινούργιος που είναι, ζητά μαθήματα αντιπολίτευσης από τους έμπειρους νεοδημοκράτες Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλη!

Τελικά δεν έχουμε μεγάλους πολιτικούς που να μπορούν να προσποιούνται ότι κυβερνάνε την Ευρώπη την οποία ουσιαστικά κυβερνούν οι τραπεζίτες της... Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (8.7.2024):

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν τσιμπάνε! Διέψευσαν τις δημοσκοπήσεις που έδιναν την πρωτιά στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν που τελικά ήρθε τρίτο, με πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο των δυνάμεων της Αριστεράς. Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (9.7.2024):

«Εποικοδομητική» χαρακτηρίστηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 10.7.2024, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (11.7.2024) ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να λέει: "το ΝΑΤΟ μας ενώνει". Και ο Τούρκος Πρόεδρος να απαντά: "τότε τι την θέλουμε την αμυντική ομπρέλα;"

Τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ γιόρτασαν στη Σύνοδο Κορυφής (9-11 Ιουλίου) στην Ουάσιγκτον. Όμως το φύσημα στα κεράκια της τούρτας ξεπουπούλιασε το περιστέρι που έφερε το κλαδί της ελιάς, το σύμβολο της ειρήνης. Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (14.7.2024):

Η ανεπιτυχής Επίθεση κατά Τραμπ τον καθιστά ακλόνητο φαβορί στη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ, καθόσον στερεί πλέον από τον Μπάιντεν τη δυνατότητα να καταφέρεται εναντίον του υπενθυμίζοντας την πολιτική βία που ο ίδιος έχει υποκινήσει, ενώ και οι πολίτες θα τον βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια. Σκόπευε λοιπόν ο δράστης τον Ντόναλντ Τραμπ και σκότωσε τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τελικά αναγκάστικε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα. Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλο στα Νέα (15.7.2024):

Συνεχείς αλλαγές του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ που προκαλούν αναταράξεις! Μα είναι πρόεδρος σε ένα ... "κόμμα εν κινήσει". Και ας το οδηγεί στο γκρεμό! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι (17.7.2024):

Υπό το βάρος των μεγάλων ανατιμήσεων στο ρεύμα η κυβέρνηση αποφάσισε την επιδότηση της κατανάλωσης των νοικοκυριών μόνο για τον Αύγουστο και μέχρι τις 500 κιλοβατώρες σε πράσινα και κίτρινα τιμολόγια. Μην το παρακάνουμε κιόλας! Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι (19.7.2024):

Μετά το "μεγάλο περίπατο" του Κώστα Μπακογιάννη τώρα ο "μεγάλος περίπατος" του Χάρη Δούκα. Από Δήμαρχος Αθηναίων στο δρόμο για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ με αρκετές μάλιστα πιθανότητες να εκλεγεί αρχηγός του. Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (24.7.2024):

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τέθηκε ο Παύλος Πολάκης μετά τη λεκτική επίθεση στη Βουλή σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας. Όμως ο Στέφανος Κασσελάκης "έκοψε" κάτι. Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (30.7.2024):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com
Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούνιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Απρίλιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου