27 Ιουλίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.7.2024

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τέθηκε ο Παύλος Πολάκης μετά τη λεκτική επίθεση στη Βουλή σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας. Με την απόφαση αυτή του Κασσελάκη φαίνεται να συμφωνεί και το σκυλί του, η Φάρλι στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.
 
Το σύντομο ρεπορτάζ:

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τέθηκε ο Παύλος Πολάκης έπειτα από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, λίγη ώρα μετά το φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.
Ολα ξεκίνησαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Λαμβάνοντας τον λόγο, ο βουλευτής εξαπέλυσε λεκτική επίθεση σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, η οποία παρίστατο στην αίθουσα.
«Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Εχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.
Η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την άμεση αντίδραση της συναδέλφου του, Αθηνάς Λινού. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είπε η κ. Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», πρόσθεσε.
Λίγη ώρα μετά εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τον πρόεδρο της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο».
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μίλησε για απρεπή συμπεριφορά και αποφάσισε «μομφή και περικοπή μισού μισθού για τον Παύλο Πολακη» εξαντλώντας τη βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπό του για «απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα».
«Ημουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μιλώντας σε βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου