3 Ιουλίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 3.7.2024

Σκληρή κριτική του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, από (άκρα) δεξιά, στις κυβερνητικές επιλογές για το μοντέλο διακυβέρνησης και εθνικά θέματα, ξεπερνώντας ακόμη και τον ... Βελόπουλο, για να μην αλωνίζει εκείνος μέσα στο σπίτι του! 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Σαμαράς – Καραμανλής: Ανοιξαν μέτωπο οι δύο πρώην

Από διασταυρούμενα πυρά κατά κεντρικών κυβερνητικών επιλογών συνοδεύτηκε η κοινή παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». 
Ο κ. Σαμαράς, που υπήρξε και ο αιχμηρότερος, χαρακτήρισε «ηχηρό χαστούκι» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κάνοντας λόγο για τη μικρότερη και πλέον φοβική Ν.Δ. όλων των εποχών. Παράλληλα άσκησε ευθεία κριτική σε επιλογές όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και οι χειρισμοί στην εξωτερική πολιτική. 
Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς, που ξεκίνησε την ομιλία του με τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αφού άφησε σαφείς αιχμές για την Ε.Ε., δεν άργησε να περάσει στο εσωτερικό μέτωπο, όπου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση ασκώντας προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό για σχεδόν όλη την γκάμα των θεμάτων, ξεκινώντας από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «ένα ισχυρό χαστούκι», τονίζοντας πως ήταν «το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης».
Aναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την εικόνα της χώρας «αποκαρδιωτική», καθώς «τρώμε τη μια προσβολή, τη μια ταπείνωση μετά την άλλη, από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους… φίλους μας τους Τούρκους», καλώντας τον πρωθυπουργό «να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου