21 Ιουλίου 2024

Έκθεση γελοιογραφίας για τα 50 Χρόνια Δημοκρατίας

Εκδηλώσεις για την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, με έκθεση γελοιογραφίας, παρουσία της ΠτΔ, την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Παρουσία της 
Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και των πολιτών, ο γενικός γραμματέας της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, Γιάννης Αντωνόπουλος, παρουσίασε τα 60 έργα 12 γνωστών γελοιογράφων, οι οποίοι αποτύπωσαν με την πένα τους, στις εφημερίδες της εποχής, την ιστορική περίοδο από τον Ιούλιο του 1974 έως και τον Αύγουστο του 1975.


Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, Πάνος Μαραγκός, μαζί με γνωστούς γελοιογράφους. 


Ο κ. Αντωνόπουλος υπογράμμισε, αναφερόμενος στα έργα της έκθεσης, ότι η γελοιογραφία και το έργο των γελοιογράφων λειτουργούν ως ιστορικό τεκμήριο, δίνοντας τον παλμό των πολιτικών εξελίξεων. 


Το συγκεκριμένο μέρος της έκθεσης θα παραμείνει στον κήπο της Προεδρίας και για την καθιερωμένη Δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου. 


Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος της μεγάλης Έκθεσης για τη Μεταπολίτευση, που θα παρουσιαστεί από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου στο μετρό του Συντάγματος και θα παρουσιάζει έργα γελοιογράφων μέχρι τις μέρες μας.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων και το κοινό απόλαυσαν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και την χορωδία MUSICA του Μεγάρου Μουσικής

Πηγές: skai.gr, protothema.gr, makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου