31 Αυγούστου 2024

Ναμίμπια: Τα άγρια ζώα θα... πληρώσουν τη λειψυδρία

Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει τη θανάτωση περισσότερων από 700 άγριων ζώων (
ελέφαντες, αντιλόπες, βουβάλια, ζέβρες κλπ), για να ... βοηθήσει τους αγρότες σε περιοχές που υποφέρουν από έλλειψη νερού.

Αύγουστος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Αυγούστου, που ξεχωρίσαμε. Αύγουστος, μήνας διακοπών, αλλά αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές είναι ακριβές! 'Ετσι, έφτιαξε μόνος του το μόνο βαπόρι για τα νησιά που μπορεί να πάρει... Σχετικό σκίτσο αριστερά του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (10.8.2024):

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.8.2024

Καιρός: Οι ουρανοί άνοιξαν χθες σε αρκετές περιοχές
της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Η «ψυχρή λίμνη», που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζει τις αντοχές των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας σε όλη την Ευρώπη, έφερε ισχυρές καταιγίδες –προκαλούνται όταν οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα (ψυχρή λίμνη)

30 Αυγούστου 2024

Ο ευρωπαϊκός Νότος «οδηγεί» την οικονομία της ΕΕ

Το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο αναλύει τα της οικονομικής ανάπτυξης των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου, ειδικότερα την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των άλλοτε κρατών της κρίσης (Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία)
Από τη Deutsche Welle:

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 30.8.2024

Τώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης πάει στον Παυλόταυρο (από το Παύλος Πολάκης και Μινώταυρος) την Αθηνά Λινού (τελευταία διαγραφή), την επόμενη φορά σειρά θα έχει η Όλγα Γεροβασίλη!
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.8.2024

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας
, ωστόσο στην Αττική η Πυροσβεστική έχει λάβει 40 κλήσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου.
Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας,  σε εξέλιξη είναι δύο πυρκαγιές

Υδροσίφωνες: Από τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη στη βύθιση του «Bayesian»

Υδρoσίφωνες: Οι κατακόρυφες δίνες συμπυκνωμένων υδρατμών που προεξέχουν από τη βάση καταιγιδοφόρων νεφών και αλληλεπιδρούν με μια υδάτινη επιφάνεια


Από τους παρατεταμένους καύσωνες, στους υδροσίφωνες και από την άπνοια στις… ντερέτσο (Derecho), δηλαδή τις καταιγίδες που κινούνται γρήγορα μαζί με ισχυρούς ανέμους

29 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 29.8.2024

"Σωθήκαμε!" φωνάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ που βουλιάζει. "Έρχεται η Πόπη (Τσαπανίδου) με φόρα"! Έρχεται να καταλάβει την έδρα που έμεινε κενή με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και προοριζόταν για τον Στέφανου Κασσελάκη. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός της θάλασσας στον Βόλο που εδώ και ημέρες παρουσιάζει θλιβερό θέαμα με χιλιάδες ψάρια να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια. Σ
την υπόθεση παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.8.2024

Καιρός: Αλλάζει από σήμερα, Πέμπτη, 
και για τα επόμενα 24ωρα το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας, με βροχές και καταιγίδες. Ως προς τη σημερινή ημέρα, βαθμιαία στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Εύβοια θα αναπτυχθούν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες,

Ελαιόλαδο: Φέτος η αγωνία άλλαξε στρατόπεδο

Με την κρίση στην παραγωγή να οδεύει όπως όλα δείχνουν προς το τέλος της και την κατανάλωση να έχει μειωθεί παγκοσμίως κατά 40%, ειδικοί του κλάδου αναλύουν πως αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές

Περαιτέρω μείωση τιμών στο ελαιόλαδο προβλέπεται από το φθινόπωρο καθώς οι εκτιμήσεις για την επόμενη σοδειά που ξεκινά τον Νοέμβριο να είναι καλές.

28 Αυγούστου 2024

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 28.8.2024

Τελευταίες μέρες του Αυγούστου με το καλοκαίρι σιγά-σιγά να φεύγει...

Κάποια πρόσφατα σκίτσα, σχετικά με τις καλοκαιρινές διακοπές, του Κώστα Σκλαβενίτη στα Νέα:

Επάνω αριστερά:  
Μπορεί το καλοκαίρι να είναι δύσκολο χωρίς διακοπές, αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο χωρίς λεφτά για διακοπές! 

Ακολουθούν τρία ακόμη σκίτσα του Κώστα Σκλαβενίτη, επίσης στα Νέα, σχετικά με τις καλοκαιρινές διακοπές:

Ψίμυθος: Το ονειρικό νησί που δεν υπάρχει…

beatBukowski @beatBukowski

·24 Αυγ
Να βρεις ένα ψεύτικο όνομα για νησί, φασέικο λίγο, Ψίμυθο πχ, και να λες ότι φέτος η φάση ήταν εκεί. Δεν έχεις πάει Ψίμυθο; Ε ρε φίλε, γαμαει. Έγινε χαμός φετος

Ενα αστείο ενός γνωστού χρήστη του πρώην Twitter, νυν Χ, για ένα «άγνωστο» αλλά ονειρικό νησί που φέτος "έγινε χαμός", την Ψίμυθο, έμελλε να διασκεδάσει

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.8.2024

(upd) ΣΥΡΙΖΑ: Tη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο νέος επικεφαλής, Νίκος Παππάς. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την απάντηση της Αθηνάς Λινού στο αίτημά του να παραδώσει την έδρα της και τόνισε ότι οι εξηγήσεις της για το Ινστιτούτο Prolepsis «δεν τον καλύπτουν».

Ελλάδα: Ζημιές δισεκατομμυρίων λόγω κλιματικής αλλαγής

Η Handelsblatt αναλύει τις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Από την Deutsche Welle:

Κάθε χρόνο, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Ελλάδα υποφέρει από εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές, ξηρασία, καύσωνες.

27 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.8.2024

Παρουσία του πρωθυπουργού ξεκίνησαν χθες δρομολόγια τα 30 πρώτα νέα λεωφορεία. 
Η είδηση είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε (ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του) σε λεωφορείο! 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.8.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδέχεται την έδρα η Πόπη Τσαπανίδου
. Όπως η ίδια αναφέρει στο Facebook: «Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

«Παγκόσμιο SOS» για την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, εξέπεμψε σήμερα «παγκόσμιο SOS» για την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού (Pacific Islands Forum, PIF) στη Νουκουαλόφα*.

Στη 16η θέση της ΕΕ η Ελλάδα ως προς το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών

Με αφορμή δύο άρθρα που δημοσιεύθηκαν από το ΚΕΠΕ αναφορικά με τους μισθούς, τις αμοιβές και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών και ιδιαιτέρως των οικογενειών με παιδιά, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τονίζει τα παρακάτω:

26 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 26.8.2024

- Ποιές φωτιές προτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
- Λατρεύει ιδιαίτερα αυτές που είναι δωρεάν με ... αυτοανάφλεξη, όπως εκείνες της αντιπολίτευσης!
Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.8.2024

Αυξημένα τα φορολογικά έσοδα.
 Αυξημένα κατά 2,19 δις ευρώ έναντι του στόχου, εμφανίζονται τα φορολογικά έσοδα για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2024 σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 36,866 δις ευρώ, αυξημένα κατά 6,3%.

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων στις 26 Αυγούστου

Αφιερωμένη στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου, η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Αυγούστου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2004 από την Colleen Paige, υπέρμαχο της καλής μεταχείρισης των ζώων. Ήταν η ημέρα που η Paige υιοθέτησε τον πρώτο της σκύλο, μια Sheltie.

25 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.8.2024

Σκεπτικό Πολάκη:
Γιατι ο Κασσελάκης διέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα;
Γιατί διέγραψε τον Παύλο Πολάκη που, σύμφωνα με την άποψή του, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Δικαίωμα στην επισκευή για τους καταναλωτές. Έρχονται νέοι κανόνες

Κίνητρα ετοιμάζονται για τους καταναλωτές, (κουπόνια, επιδοτήσεις, κλπ) προκειμένου να επισκευάζουν αντί να αντικαθιστούν προϊόντα
.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Οδηγία για το «δικαίωμα των καταναλωτών στην επισκευή» και σταδιακά θα ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσης της από τα κράτη μέλη, με την οποία αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως το υπερβολικό κόστος επισκευής

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.8.2024

Μέση Ανατολή: Ανάφλεξη στο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή. Η οργάνωση ανακοίνωσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ με μεγάλο αριθμό drones, σε αντίποινα για τη δολοφονία ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα, του Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Πέθανε ο μεγάλος διανοητής Χρήστος Γιανναράς

Ο Χρήστος Γιανναράς, o 
μεγάλος Ελληνας διανοητής, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο αλλά και μια μακρά και καταξιωμένη ακαδημαϊκή πορεία στον χώρο της φιλοσοφίας. 

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε χθες ο γιος του, Σπύρος Γιανναράς.

24 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 24.8.2024

"Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει την καταιγίδα που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ"
λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ... φωτιά στα μπατζάκια του!
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Αυξάνεται η θερμοκρασία των θαλασσών

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μέση ημερήσια θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείου στα μέσα Αυγούστου φθάνοντας τους 28,9 ° C και ξεπερνώντας το ρεκόρ του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε το βασικό κέντρο θαλασσίων ερευνών της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το climatebook.gr οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της λεκάνης της Μεσογείου.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.8.2024

Γερμανία: 
Eπίθεση με τρεις νεκρούς στο Ζόλινγκεν. To Iσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Οι εικασίες που έκαναν από το πρωί τον γύρο γερμανικών μέσων για τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι στο «Φεστιβάλ Πολυμορφίας» του Ζόλινγκεν το βράδυ της Παρασκευής, τελικά επιβεβαιώνονται.

Η λειψυδρία απειλεί την Αττική

Πέφτει η στάθμη της λίμνης του Μόρνου, αποκαλύφθηκε το βυθισμένο χωριό Κάλλιο (φωτο αριστερά)


Τα αποθέματα νερού στη λίμνη του Μόρνου, που υδροδοτεί την Αττική, μειώνονται επικίνδυνα.

23 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.8.2024

Οι παθογένειες δεκαετιών δεν διορθώνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το ακούμε συνεχώς τα τελευταία σαράντα χρόνια!
Από τη μια μέρα στην άλλη για σαράντα χρόνια!
Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο.

Ντελίβερι με drone για τουρίστες στο Σινικό Τείχος

Φαγητό από τον ουρανό παραδίδει μια εταιρεία στους πεινασμένους τουρίστες που κάνουν πεζοπορία στο Σινικό Τείχος. Ο κινεζικός γίγαντας του ντελίβερι Meituan φέρνει φαγητά, ποτά και άλλα είδη, όπως ιατρικές προμήθειες, μέσω drones, σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του μνημείου, στα περίχωρα του Πεκίνου.

Η Κίνα είναι η πρώτη δύναμη στην κατασκευή και στις εξαγωγές drones

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.8.2024

Σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ.
Διπλό «χαστούκι» επεφύλασσε η πρώτη μετακαλοκαιρινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τον Στέφανο Κασσσελάκη. Από τη μία, ο Παύλος Πολάκης άνοιξε τα χαρτιά του αμφισβητώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη, οι «οκτώ» της Πολιτικής Γραμματείας

Τα drones σε ρόλο κατασκόπου ή καμικάζι

Ο πόλεμος της Ουκρανίας μετέτρεψε όλων των ειδών τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα όπλα σε πρωταγωνιστές της σύγκρουσης και επιτάχυνε τη βελτίωση και εξέλιξή τους.
Από τη 
Deutsche Welle:

22 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 22.8.2024

Όταν κάθε τι, κάθε φορά που συμβαίνει, είναι μοναδικό! Είτε πρόκειται για φωτιά ή για πλημμύρα ή για ανατίμηση ... 
Και είναι το μόνο που ξεφεύγει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.8.2024

ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές από τους «87»: Αποχώρησαν από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ οχτώ άτομα που πρόσκεινται στην ομάδα των «87». Πρόκειται για τους Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου. Σε κείμενό τους λένε «οχι» στην εισήγηση του προέδρου για τα ΜΜΕ του κόμματος, καθώς και στην είσοδό του στη Βουλή μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Τύμβος Καστά 10 χρόνια μετά

Τον Αύγουστο του 2014 έμελλε να φέρει την Ελλάδα και την ξεχασμένη για αιώνες, αλλά ξακουστή στην αρχαιότητα, Αμφίπολη, στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ήταν η στιγμή που η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη και η ανασκαφική της ομάδα εντόπισαν τη μικρή είσοδο του τάφου που θα τους οδηγούσε στην μεγάλη αποκάλυψη.

21 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.8.2024

Ο βόθρος στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες έγινε ... πισίνα, χωρίς άδεια! Θα φωνάξει όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά να τον ξανακάνει βόθρο! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Υπάρχει λύση στη συνταξιοδοτική κρίση της Ευρώπης;

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ αυξάνεται διαρκώς και τα κράτη-μέλη αδυνατούν να δαπανούν ολοένα και περισσότερα χρήματα στα συνταξιοδοτικά προγράμματα. Υπάρχει λύση για την κρίση;
 
Από τη Deutsche Welle:

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.8.2024

Επίθεση σε υπό ελληνική σημαία πλοίο
. Επίθεση, πιθανόν με ρουκέτα, δέχθηκε το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Sounion», της εταιρείας Delta Tankers στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση έγινε σε θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της πόλης Χοντέιντα της Υεμένης, περίπου στις 6.15 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).

Το πρόβλημα της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης

Η κυβέρνηση δείχνει να πάσχει είτε από μεταρρυθμιστική κόπωση είτε –στο καλό σενάριο– από τύφλωση του μάνατζερ, μια συνθήκη στοχοπροσήλωσης που δεν της επιτρέπει να δει προβλήματα πέρα από το οπτικό της πεδίο. Εκεί συνήθως, στις Δυτικές δημοκρατίες έρχεται η αντιπολίτευση ως ξυπνητήρι. Μόνο που στην Ελλάδα αυτή βρίσκεται εν υπνώσει.

20 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 20.8.2024

Σε λίγες μέρες, θα τελεστεί στην Κρήτη ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μακμπέθ. Προς το παρόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί "οικονομική εξόρμηση για ένα καλύτερο honeymoon"! Σχετικό σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24".

«Η Αθήνα θα γίνει Κάιρο»

Συνέντευξη του περιβαλλοντολόγου Αλέξανδρου Δημητρακόπουλου σχετικά με την αλλαγή του κλίματος στην Αττική φιλοξενεί η taz. 
Από τη Deutsche Welle:

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καθηγητή και ειδικού σε θέματα περιβάλλοντος Αλέξανδρου Δημητρακόπουλου φιλοξενεί η tageszeitung, με θέμα τις πυρκαγιές που έπληξαν πριν από λίγες ημέρες το λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.8.2024

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Μύστες της αυγουστιάτικης μαγείας έγιναν όσοι έστρεψαν το βλέμμα ψηλά, το βράδυ της Δευτέρας, για να θαυμάσουν τη λεγόμενο «Πανσέληνο του Οξύρρυγχου» ή «Μπλε Πανσέληνο» . Η χθεσινή πανσέληνος φαινόταν κατά 14% μεγαλύτερη

19 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 19.8.2024

Στη μάχη της κατάσβεσης των ευθυνών του ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
Ρίχνοντας, αντι για νερό στη φωτια, τα μηνύματα του 112...

Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη.

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.8.2024

Από 6 αγορές το 60% των εσόδων από τον τουρισμό.
 Έξι μόλις αγορές του εξωτερικού δίνουν τις μισές από τις επισκέψεις ξένων τουριστών που καταγράφονται στη χώρα μας, πάνω από τις μισές διανυκτερεύσεις και σχεδόν το 60% των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία και Ολλανδία

Γιατί ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου αφαίρεσε έργο του Banksy

Αποτυπωμένο πάνω σε τοίχο του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου, το νέο έργο του διάσημου, πλην αθέατου Banksy έδειχνε ένα γορίλα να σηκώνει το «μεταλλικό» παραπέτασμα, απελευθερώνοντας πτηνά και έναν θαλάσσιο λέοντα.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε Μνημεία, Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους

Χρησιμοποιώντας τον στίχο της Σαπφούς, «πλήρης μὲν ἐφαίνετ᾽ ἀ σελάννα» («η Σελήνη άστραφτε ολόγεμη»), το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τη λίστα των μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό τη νύχτα της Δευτέρας, 19 Αυγούστου, σε όλη τη χώρα.

«Σας προσκαλούμε λοιπόν και φέτος για 24η χρονιά να απολαύσετε το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, την νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τη νύχτα που η Σελήνη θα αστράφτει ολόγεμη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

18 Αυγούστου 2024

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.8.2024

Αντιδράσεις στις δηλώσεις του Νίκου Παππά κατά αστυνομικών
. Ο ευρωβουλευτής 
του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έστειλε μηνύματα στα οποία αναφέρεται στους αστυνομικούς με απαξιωτικό τρόπο, αποκαλώντας έναν εξ αυτών «μπατσάκο μου». Σε ηχητικό που έστειλε στη συνέχεια στον αστυνομικό ακούγεται ο Νίκος Παππάς να του λέει: «Μην έρθω στη Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς».

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν, ο θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Αλέν Ντελόν, ένας θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου. «Ο Αλέν Φαμπιάν, η Ανούσκα, ο Αντονί, καθώς και ο (σκύλος του) Λούμπο, με απέραντη θλίψη ανακοινώνουν πως έφυγε ο πατέρας τους. Εσβησε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί, έχοντας γύρω του τα τρία παιδιά του και τους δικούς του.