12 Αυγούστου 2024

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.8.2024

Μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. 
Συνεχίζει να μαίνεται στην Αττική η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Βαρνάβα και με την βοήθεια των πολύ ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 και 8 μποφόρ, που πνέουν συνεχώς από χθες, έχει δημιουργήσει ένα πύρινο μέτωπο άνω των 20 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά, ενώ τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος με 177 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.
Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν περίπου στις 5 το πρωί οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Παράλληλα εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τελετή λήξης. Τιμητικό για την Ελλάδα, όπου γεννήθηκαν οι Αγώνες πριν από 2800 χρόνια, ήταν το αφιέρωμα - αναφορά στην αναβίωσή τους κατά την τελετή λήξης στο Stade de France του Παρισιού.
Οι Ολυμπιονίκες Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο μετάλλιο στο ύψος) και η Ευαγγελία Πλατανιώτη (6η θέση στην καλλιτεχνική κολύμβηση) ήταν οι σημαιοφόροι της Ελλάδας και οι πρώτοι από όλους τους αθλητές των εθνικών αποστολών που εισήλθαν στο στάδιο του Παρισιού χθες Κυριακή για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Στο Stade de France aκούστηκαν τόσο ο ελληνικός Εθνικός Υμνος, όσο και ο Υμνος στον Απόλλωνα.
Από τους πρωταγωνιστές της τελετής, ο Χρυσός Εξερευνητής, σύμβολο της μνήμης της Γης, που προσγειώθηκε σε μία κατεστραμμένη Γη, όπου βρίσκει τα απομεινάρια του Ολυμπισμού. Ο μασκοφόρος άνδρας και η ιππέας της τελετής έναρξης των Αγώνων έκαναν την εμφάνισή τους και στη λήξη για να μεταφέρουν και να παραδώσουν την ελληνική σημαία στον Χρυσό Εξερευνητή σηματοδοτώντας την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιστορία.
Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ έκανε βουτιά από τη στέγη του Stade de France για να παραλάβει την Ολυμπιακή σημαία, καθώς το Παρίσι έριξε την αυλαία των Αγώνων και τη σκυτάλη πήρε το Λος Αντζελες των ΗΠΑ. Ο Τομ Κρουζ αναχώρησε από το παρισινό στάδιο με μοτοσικλέτα «κλέβοντας» τη σημαία από τους Γάλλους για να τη μεταφέρει στην «πόλη των Αγγέλων», που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Αγώνες το 2028. kathimerini.gr



Κάλεσμα Χαμάς για εφαρμογή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός στη Γάζα. Η Χαμάς κάλεσε χθες Κυριακή να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο που είχε παρουσιαστεί από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα τέλη Μαΐου για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας αντί «να διεξαχθούν περισσότερες διαπραγματεύσεις», την ώρα που κάτοικοι έφευγαν μαζικά από τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου αναμενόταν να εξαπολυθούν νέες χερσαίες και αεροπορικές ισραηλινές επιχειρήσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορυφώνονται απόψε οι Περσείδες. Ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό αναμένεται να δώσουν και φέτος τον Αύγουστο οι Περσείδες, η πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή βροχή από «πεφταστέρια» που θα κορυφωθεί σήμερα το βράδυ (Δευτέρα, 12 Αυγούστου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου