31 Αυγούστου 2024

Αύγουστος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Αυγούστου, που ξεχωρίσαμε. Αύγουστος, μήνας διακοπών, αλλά αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές είναι ακριβές! 'Ετσι, έφτιαξε μόνος του το μόνο βαπόρι για τα νησιά που μπορεί να πάρει... Σχετικό σκίτσο αριστερά του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (10.8.2024):

Ακολουθούν τα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 (26/7 - 11/8) στο Παρίσι. Απονομή μεταλλίων Ολυμπιακής Εκεχειρίας... Όταν τα δολάρια κλείνουν στόμα, μάτια και αυτιά! Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην "Εφ.Συν" (2.8.2024).

Βαρύς χειμώνας φαίνεται πως θα σαρώσει τη χώρα μας, σύμφωνα με τα "μερομήνια". Ειδικότερα σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα με πλημμύρες, ακρίβεια, βία, πολέμους. Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι (11.8.2024):

"Είναι ανεύθυνο να ρίξουμε χρήμα στη δασοπροστασία και πυρόσβεση" λέει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Γιατί, όπως εξηγεί "τα λεφτά είναι εξαιρετικά εύλεκτα"! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι (14.8.2024):

Δεκαπενταύγουστος, της Παναγίας... με φωτιές... "Ας πρσευχηθούμε για ένα θαύμα" λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν φτάνει όμως, εκατό χρειαζόμαστε, όσα και οι πυρκαγίες σε μια μόνο μέρα! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (15.8.2024): 

Και αν καταστρέφουμε την Ελλάδα ως τόπο διακοπων, κάποιους δεν τους ενδιαφέρει... Έτσι και αλλιώς κάνουν τις διακοπές τους στην Ελβετία! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (17.8.2034):

Πυρκαγιές. Στη μάχη της κατάσβεσης των ευθυνών του ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Ρίχνοντας, αντι για νερό στη φωτια, τα μηνύματα του 112... Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (19.8.2024):

Ο βόθρος στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες έγινε ... πισίνα, χωρίς άδεια! Θα φωνάξει όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά να τον ξανακάνει βόθρο! Ξέρει αυτός, ειδικά όταν ανοίγει το στόμα του (ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, φέρεται να έστειλε μηνύματα στα οποία αναφέρεται στους αστυνομικούς με απαξιωτικό τρόπο, αποκαλώντας έναν εξ αυτών «μπατσάκο μου», ενώ σε ηχητικό που έστειλε στη συνέχεια στον αστυνομικό ακούγεται να του λέει: «Μην έρθω στη Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς»). Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (21.8.2024):

Όταν κάθε τι, κάθε φορά που συμβαίνει, είναι μοναδικό! Είτε πρόκειται για φωτιά ή για πλημμύρα ή για ανατίμηση ... Και είναι το μόνο που ξεφεύγει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι (22.8.2024):

"Σωθήκαμε!" φωνάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ που βουλιάζει. "Έρχεται η Πόπη (Τσαπανίδου) με φόρα"! Έρχεται να καταλάβει την έδρα που έμεινε κενή με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και προοριζόταν για τον Στέφανου Κασσελάκη. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (29.9.2024):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com
Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούλιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούνιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου