9 Αυγούστου 2024

Σκίτσα: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Και ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, που ξεκίνησαν στις 26/7 με μια φαντασμαγορική αλλά και πρωτότυπη τελετή έναρξης, βαίνουν προς τη λήξη τους (στις 11/8), κάποια στιγμιότυπα με πολιτικές αιχμες σε 10 σκίτσα Ελλήνων (5) και ξένων (5) σκιτσογράφων, στη συνέχεια:

Επάνω αριστερά: Απονομή μεταλλίων Ολυμπιακής Εκεχειρίας... Όταν τα δολάρια κλείνουν στόμα, μάτια και αυτιά! Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην "Εφ.Συν".

Σκηνή τσίρκου και στην κορυφή ... ο "Πύργος του Άϊφελ", για την τελετή έναρξης. Μια άποψη σε σκίτσο του Αρκά στο ARKAS -The Original Page:

Και πάλι ο "Πύργος του Άϊφελ" με το σήμα των Ολυμπιακών αγώνων, στη γυάλα! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Στη γραμμή εκκίνησης των αγώνων η Δημοκρατία με τον Απολυταρχισμό , την Παραπληροφόρηση, τον Εθνικισμό, τον Εξτρεμισμό και τον Σωβινισμό, σε σκίτσο του Matt Davies, από ανάρτησή του στο facebook:

Σκίτσο του Ben Jennings με τον Ντόναλντ Τραμπ να πανηγυρίζει ενώ πίσω του η Καμάλα Χαρις είναι έτοιμη για τη συνέχεια του αγώνα, καθώς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να ισοροπεί στους κρίκους ενώ οι συντηρητικοί "τραβάνε κουπί"!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτοξεύουν (σε τζιρο και κέρδη) τους σπονσορες (με τη διαφήμιση που τους γίνεται) πιο ψηλά και από τους αθλητές! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη:

Ο αγώνας δρόμου του Ντόναλντ Τραμπ (λαγός) με την Καμάλα Χαρις (χελώνα), από τον γνωστό μύθο. Σκίτσο του Kevin Kallaugher (KAL) στο "The Economist":

Και πάλι ο προεκλογικός αγώνας των Ντόναλντ Τραμπ και Καμάλα Χαρις με φόντο τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σκίτσο του John Deering, από ανάρτησή του στο "Χ":

Οι νικητές της απολυταρχίας (autocracy) στο βάθρο. Χρυσό ο Πούτιν, αργυρό ο Μαδούρο και χάλκινο Τραμπ: Σκίτσο του Bill Bramhall, από ανάρτησή του στο "Χ":

Ο δρόμος προς την Ειρήνη δεν είναι σύντομος, είναι Μαραθώνιος! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα:

Σχετική ανάρτηση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου