29 Αυγούστου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 29.8.2024

"Σωθήκαμε!" φωνάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ που βουλιάζει. "Έρχεται η Πόπη (Τσαπανίδου) με φόρα"! Έρχεται να καταλάβει την έδρα που έμεινε κενή με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και προοριζόταν για τον Στέφανου Κασσελάκη. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:

Αποδέχεται την έδρα η Πόπη Τσαπανίδου. Όπως η ίδια αναφέρει την Τρίτη σε ανάρτησή της στο Facebook: «Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή. Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία». Η κ. Τσαπανίδου αναμένεται να ορκιστεί ως βουλευτής την Παρασκευή. 
Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου ο Οθων Ηλιόπουλος είχε παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να λάβει την έδρα του ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. «Παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Πρόεδρε έλα με φόρα». Έτσι 
είχε προσφωνήσει, η Πόπη Τσαπανίδου τον Αλέξη Τσίπρα πριν την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, τον Φεβρουάριο του 2023. Μία φράση που "βγήκε μέσα από τον ενθουσιασμό της στιγμής" όπως δήλωσε η ίδια, αλλά έμελλε να μείνει χαραγμένη στο μυαλό πολλών και να σχολιαστεί καυστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου