6 Αυγούστου 2024

Χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης απόψε στο Παρίσι ο Μίλτος Τεντόγλου, διατηρώντας τον τίτλο που κατέκτησε τρία χρόνια πριν στο Τόκιο. Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος Ελληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά έγραψε Ιστορία στο "Stade de France".

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

Παράλληλα, η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 7ο συνολικά (1 ασημένιο - 5 χάλκινα) καταγράφοντας την 5η καλύτερη συγκομιδή της στα χρονικά, μετά την Αθήνα 2004 (16), το Σίδνεϊ 2000 (8), την Ατλάντα 1996 (13) και φυσικά τους πρώτους συγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 με 47 μετάλλια.

Ηellenic Olympic Committee @HellenicOlympic
O συγκλονιστικός Μίλτος Τεντόγλου είναι χρυσός Ολυμπιονίκης για δεύτερη φορά. Με άλμα στα 8.48 εξουδετέρωσε τους αντιπάλους του και σκόρπισε υπερηφάνεια σε όλη την Ελλάδα. Είσαι μοναδικός Μίλτο, σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας #gold #TeamHellas #Paris2024 #Hellas

Ο Αγώνας: Ο νεαρός Ιταλός Ματία Φουρλάνι κατάφερε να... αγχώσει για λίγο τον πρωταθλητή μας, όταν έκανε 8,34μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Μετά ξεκίνησε ο Μίλτος. Στο πρώτο του άλμα, ο Ελληνας πρωταθλητής «προσγειώθηκε» στα 8,27 μ., ενώ με τη δεύτερη προσπάθειά του, στα 8,48 μ., βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης και έθεσε τις βάσεις για το χρυσό μετάλλιο. Στην τρίτη προσπάθεια, σημείωσε τη χαμηλότερη επίδοσή του στον αγώνα (8,24 μ.), ενώ το 4ο άλμα του έφθασε στα 8,36 μ. Στο πέμπτο άλμα έφθασε στα 8,32 μ., ενώ άκυρη ήταν η τελευταία του προσπάθεια.

Τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε με άλμα στα 8,36 μ. ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, με άλμα στα 8,34 μ.

Λίγες στιγμές αργότερα, καταχειροκροτούμενος από 65.000 κόσμο στο Stade de France, ο Τεντόγλου πανηγύριζε τη νέα του μεγάλη επιτυχία, αγκαλιά με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Πρωταθλητής Ευρώπης, δις Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Μίλτος επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους άλτες μήκους όλων των εποχών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου