2 Σεπτεμβρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 2.9.2024

Κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις... "Και τώρα τι κάνουμε" αναρωτιέται ο 
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για να πάρει από τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, την απάντηση: "Κατεβαίνεις για για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Σημειώσεις:
Το σκίτσο αναφέρεται στη δημοσκόπηση της Interview (δημοσιεύτηκε στις 27/8) για λογαριασμό της Politic.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ, ωστόσο το ποσοστό της υποχωρεί στο 22,2%, δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,7%, ενώ την μάχη της τρίτης θέσης κερδίζει η Ελληνική Λύση (8,8%) με οριακή διαφορά από το ΚΚΕ (8,7%). Ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνεται στο 8,3% και στην πέμπτη θέση!

Σημφωνα με νεότερη δημοσκόπηση, της MRB για το OPEN που δημοσιεύτηκε σήμερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην τρίτη θέση με 8,5%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 10,5%, ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου στο 8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5,3%, η Φωνή Λογικής με 3,4%. Με μικρότερα ποσοστά τα υπόλοιπα κόμματα.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 27,7%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στο 10,9%, αλλά να παραμένει στην τρίτη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 13,4%.
Στην πρόθεση ψήφου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,5% και ακολουθούν ο Χάρης Δούκας με 21,9%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,5%, ο Παύλος Γερουλάνος με 12,6% και οι υπόλοιποι με πολύ μικρότερα ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου