8 Σεπτεμβρίου 2024

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.9.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε με 163 ψήφους η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
. Πορεία προς έκτακτο συνέδριο και νέες κάλπες για την επιλογή του επικεφαλής του κόμματος χαράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την πρότασης μομφής κατά του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, την οποία ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή νωρίτερα σήμερα Κυριακή. Η κρίσιμη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου όπου διεξήχθησαν οι διήμερες διαδικασίες, στήθηκαν τρεις κάλπες, με τα μέλη να ψηφίζουν αλφαβητικά. Συνολικά, 163 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και 120 κατά, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα – λευκά. Μετείχαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα 210 στην κάλπη και τα 76 τηλεφωνικά.
Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δήλωσε «λυτρωμένος» «Είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος. Ετσι πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο», πρόσθεσε.
Η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Νίκο Παππά, ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.
Η Κεντρική Επιτροπή μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα συνεδριάσει για να λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις, βάσει καταστατικού, μεταξύ των οποίων, ο χρόνος διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, όπου θα ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. kathimerini.gr

Νωρίτερα γράφαμε: Πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η κρίσιμη ψηφοφορία μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση. Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ. Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία ανέλυσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 88η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, του υπερτουρισμού και το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου. Αύξηση μισθών και αναβάθμιση του ΕΣΥ οι δύο μεγάλοι στόχοι έως το 2027, είπε. Σε ερώτηση για τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα ξεκινήσουμε στις 30 Νοεμβρίου με τα εγκαίνια του μετρό. Κι επειδή έχουμε δει πολλά εγκαίνια, στις 30 Νοεμβρίου κόβουμε το πρώτο εισιτήριο», επεσήμανε.

ΔΕΘ: Μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Σειρά μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και στην ενίσχυση της προσφοράς κατοικιών ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι αυξήσεις στα εισοδήματα θα επηρεάσουν συνταξιούχους, μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γιατρούς του ΕΣΥ και ένστολους. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών μέσω κινήτρων για το άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων και τη μετατροπή των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε μακροχρόνιες, καθώς και αντικινήτρων για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης την υποστήριξη των αγροτών μέσω της μονιμοποίησης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε θερμοκήπια. Επίσης, αναφέρθηκε σε βελτιώσεις στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέση Ανατολή: Το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον πόλης στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για ισραηλινό πλήγμα το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε μία ακόμη πόλη στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζει την προέλασή του και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην πόλη Ποκρόφσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις "απελευθέρωσαν το χωριό Νοβοχροντίφκα" στην επαρχία Ντονέτσκ, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς όπως αναφέρει, το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία «ATENA» στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει στη χώρα μας, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου