1 Οκτωβρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 1.10.2024

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την Χεζμπολάχ, η οποία εμφανίζεται εδώ σαν την Λερναία Ύδρα, το μυθικό τέρας με τα εννέα κεφάλια που όταν του έκοβες το ένα, στη θέση του έβγαιναν δύο. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. 

Νεώτερα από τη Μέση Ανατολή:
Nέα δεδομένα διαμορφώθηκαν από σήμερα στη Μέση Ανατολή.
Αρχικά το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι διεξάγει «στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο, μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ, κλιμακώνοντας έτσι περαιτέρω την παγκόσμια ανησυχία για γενίκευση του πολέμου.
Στη συνέχεια το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 πυραύλους προς το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο του ισραηλινού στρατού. Από την πλευρά τους οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ 
σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν. Προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα. Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου